Babysim

Att aktivera sig tillsammans med sitt barn är både roligt och viktigt. För barnet är det nödvändigt att utveckla sin motorik genom olika typer av aktiviteter. En av dessa som är konstruktiv för både förälder och barn är babysim. Det har blivit mer och mer populärt, vilket gör att babysim nu arrangeras i många simhallar runt om i landet. Det enklaste sättet att ta reda på om det finns babysim i din närhet är att antingen göra en sökning på nätet eller helt enkelt gå till din lokala simhall för att fråga. Eftersom det krävs bassänger är det nämligen oftast där som babysim äger rum.

 

Babysim kan se ut på olika sätt beroende på vem som är instruktör och har lagt upp programmet, men grundtanken är att förälder och barn tillsammans ska vara i vattnet för att utföra enklare övningar. Syftet är att barnet ska öva upp sin vattenvana och lära sig grundläggande säkerhet. Babysim kan vara en ansträngande övning, speciellt för barnet som får ut mycket av sin energi under lektionen, så det är viktigt att tänka på att inta näring både före och efter babysim. Babysim finns i olika steg beroende på hur gammalt barnet är. Det första steget brukar passa barn från tre månader upp till ett år.

Mother and with cute little baby relaxing in swimming pool

 

För en förälder som vill ta sitt barn till babysim finns det vissa praktiska detaljer att tänka på. Barnet måste ha en babysimbyxa för att undvika att bassängen blir ohygienisk om det skulle ske en olycka. I och med babysims spridning över landet har det blivit enklare att få tag på rätt utrustning och en bra babysimbyxa finns nu att köpa på flera stora klädkedjor. Det kan vara värt att investera i en av bra kvalitet eftersom det kan uppstå slitage i vattnet som gör att du annars måste köpa en ny med korta mellanrum.

 

Babysim går också att anordna i mindre skala hemma i badrummet. Om du har ett badkar kan du se till att barnet vänjer sig vatten och lär sig att leka i det utan att bli rädd. När man låter flyta på rygg kan man hålla upp en badrumsspegel över det så att barnet kan titta på sig själv.