Få mer tid i vardagen – 3 tips

Att vara mamma är en tidskrävande uppgift. Förutom att ta hand om barnen är det även ett hem som ska städas, ett jobb som ska skötas och mat som ska lagas. Många föräldrar har dåligt samvete och känner att tiden inte räcker till. Att spendera tid med barnen är viktigt för att skapa en god föräldra-barn-relation och minska risken för konflikter. Här hittar du tre tips på hur du kan få mer tid i vardagen.

Anlita städhjälp

Föräldrar, framför allt mammor, lägger otaliga timmar på att städa hemmet. Små barn har en tendens att smutsa ner snabbt och sprida sina leksaker över hela hemmet. Istället för att varje dag gå runt och städa kan det vara en bra idé att anlita städhjälp en gång i veckan eller vid behov. Du kan anlita effektiva städtjänster hos Qleano till ett bra pris. De erbjuder bland annat hemstädning vilket gör det möjligt att du som mamma får mer tid över för barnen, träning eller att bara koppla av en stund. Dessutom kan du som privatperson utnyttja RUT-avdraget för hushållsnära tjänster som städning. Det innebär att du kan göra skatteavdrag på upp till 50 procent av den totala kostanden. Detta gäller för maximalt 50 000 kronor om året.

Träna med barnen

Att få tid över för träning är något som de flesta småbarnsföräldrar drömmer om. Det egna välmåendet prioriteras ofta bort när tiden är knapp. Det är synd eftersom träning ger både en starkare kropp och mer energi vilket gör att du kommer att orka mer i den stressiga vardagen. För en hälsosam livsstil krävs det inte att du tränar för ett maraton eller kör Vasaloppet. Det räcker gott och väl med en halvtimmes motion per dag. Det behöver inte ens vara vid ett och samma tillfälle utan du kan sprida ut träningen under dagen. Var kreativ och involvera gärna barnen i träningen för att kombinera nytt med nöje.

Storkok

Matlagning är en annan syssla som kan ta enormt mycket tid och energi. Försök att välja en dag i veckan när familjen lagar storkok som räcker hela veckan. Dela upp i färdiga portioner och lägg in i frysen. Detta kan spara mycket tid och pengar.