Mamma hela livet

Den dagen du blir mamma är det på livstid. Alla tider har sin tjusning och känslostormar som exempelvis när du första gången som mamma hör din lilla nyföddas första skrik. Känslan du får första gången den lille/a ligger där i din famn efter förlossningen, går inte med ord att förklara.

Barns utveckling

Alla barns åldrar är underbara, tänk bara att få se hur det lilla barnet växer, äter och det första leendet är obeskrivligt. Det är dock inte helt bekymmersfritt att vara mamma, eftersom de små liven har sina trotsperioder. ”Vill inte”, är ord du som mamma får höra många gånger. Just då under dessa perioder är det vanligt att känna sig trött och allt är bara jobbigt att vara mamma. En trotsperiod går över, och det underbara mammalivet återgår till det vanliga igen. Du behöver inte oroa dig, fler trotsperioder lär komma och det får man leva med som mamma. Det är däremot inte så fruktansvärt att du måste vända dig Workaround för att hyra en kontorslokal, utan dessa små utbrott fixar du lätt hemma.

Barnet lär sig leka

Barnet första ord brukar vara mamma, och säg den mamman som inte är stolt då. När barnet blir större och man kan börja leka, läsa böcker och gosa tillsammans kommer en ny fas in i livet. Barnet upptäcker själv egna intressen och när de kan prata bättre får du höra vad det är. De kanske tycker om att lägga pussel, leka med klossar, leka doktor och mycket mer.

Från förskola till vuxenliv

En dag börjar förskolan, grundskolan och sedan är det dags för barnet att välja program på gymnasiet. Nu är den lilla bebisen som du en gång födde på väg att ta sitt kliv in i vuxenlivet. Mamma och barn brukar följas åt hela livet och som vuxen finns det många saker att göra tillsammans. Barn är underbara små som vuxna!