Sköt hushållssysslorna med avkopplande ljudböcker

Tillhör du en av alla de mammor eller pappor som älskar att läsa böcker men som inte längre hinner? Du kanske önskar att du hade mer tid till att kasta dig in i en bok fylld av spänning, romantik eller humor? Idag är tiden knapp för många och man hinner helt enkelt inte sätta sig ner och sjunka in i en bra bok. Då kan det vara bra att veta att det finns en lösning.

Lyssna på ljudbok
Genom att lyssna på bra ljudböcker kan du kombinera hushållssysslor med möjligheten att ”läsa” böcker. Idag är utbudet av böcker som man kan lyssna på stort. Det finns många alternativ att välja mellan i olika genrer och det gör förmodligen att städ och tvätt både känns lättare och går snabbare. För den som har dyslexi eller svårigheter med att läsa är ljudboken ett utmärkt hjälpmedel för att få möjlighet att ta del av bra böcker. Dyslexi är en funktionsnedsättning som gör att det kan vara svårt att läsa och/eller skriva.

En bok för alla tillfällen
Det finns en ljudbok för alla tillfällen. Du kanske vill lyssna på en bok medan du tar en powerwalk. Kanske en bok som handlar om motivation och som peppar dig passar bra. På kvällen när du ska sova kanske du istället vill lyssna på någonting spännande. Har du svårt att somna passar dock en avslappningsbok bättre. Ljudböcker är dessutom nästan ett måste att ha med sig på resan, när du åker tåg, flyger eller sitter och väntar.

Ljudböcker för barnen
Att läsa och lyssna på böcker är bra för barn. Det får dem att varva ner samtidigt som det hjälper språket och får ordförrådet att utvecklas. Dessutom får fantasin sig en skjuts. Kombinera gärna mellan att ibland läsa själv och ibland låta barnen lyssna på ljudbok. Det gör att barnen lär sig att lyssna på olika röster, det kan vara trevligt med en variation. Svenska Dagbladet tar upp vikten av att låta barnen lyssna på mycket böcker.